Onderhoud zonwering

Montage, onderdelen en onderhoud zonwering

Zonweringdoek
Uw zonnescherm wordt geleverd met kwaliteitsdoeken van polyester. Deze doeken zijn zonwerend, waterafstotend, luchtdoorlatend en bestand tegen schimmel. Onder uw zonwering zit u koel, beschermd en in de schaduw.

Het zonweringdoek is in allerlei kleuren verkrijgbaar, en ook het frame van de schermen is in elke RAL-kleur te verkrijgen.

Bedieningsmogelijkheden
Afhankelijk van het type scherm zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden. Handbediening door middel van een draaistang, band, koord of draadstaal. Of elektrische bediending voor een optimaal comfort. Door middel van een schakelaar is uw zonwering eenvoudig te bedienen. Voor een extra comfort kunt u bij elektrische bediening ook gebruik maken van een afstandsbediening.

Wanneer u vaak van huis bent, kunt u uw huis beschermen tegen zon en warmte door middel van een zon- en windmeter. Wanneer de zon gaat schijnen gaat uw zonnescherm automatisch open. Wanneer het hard waait zorgt de meter ervoor dat uw zonnescherm gesloten is.

Montage zonwering
Het inmeten en de montage van de buitenzonwering kunt u door HEservice laten doen of zelf de maten opnemen en de montage uitvoeren. U krijgt hiervoor een uitleg van HEservice.

Onderhoud zonwering
Het is belangrijk om de profielen van de buitenzonwering te reinigen met een profielreiniger. Zo ontdoet u de profielen van vuil en vet, waarna u het kunt behandelen met profielwax. De wax is nodig voor bescherming van de laklaag en het behoud van uw zonwering. Het is aan te raden dit minimaal twee maal per jaar te doen.

Naast de profielen is het ook belangrijk om het doek te reinigen en te verzorgen. Het doek wordt 24 uur per dag blootgesteld aan het weer. Met de jaren zal dit zichtbaar worden op het doek. Voorkom dit door uw doek eens in de paar jaar te reinigen met doekreiniger. Met deze reiniger verwijdert u alg¬aanslag, zwarte strepen en andere vervuiling. Na het reinigen van het doek is het belangrijk om het doek weer waterdicht te maken met het product Doekwaterdicht.

De profielreiniger, profielwax, doekreiniger en doekwaterdicht zijn bij HEservice te koop.